Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی چند روز به بازگشایی مدارس فرصت باقی مانده که با ورود لوازم التحریر شخصیت‌های کارتونی غربی به بازار، جای خالی لوازم التحریر ایرانی و اسلامی در بین لوازم ضروری دانش آموزان احساس می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  عصرهامون، به روزهای مدرسه‎ رفتنمان که فکر می کنیم بخشی از خاطرات مان با رنگ و شکل دفترها، مداد سیاه‎ها، جامدادی‎های دوست‎داشتنی‎ و دفترچه های کوچک یادداشت یا دفترهایی که پشت جلد آنها یک حدیث از ائمه (ع) حک شده بود، جان می ‎گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لوازم التحریری ساده که دنیای شیرینی برایمان رقم زده بود.
این روزها اما در حالی دو هفته تا بازگشایی مدارس فرصت باقی مانده است که صدای پای مهرماه بیشتر از سایر ماه های سال به گوش می رسد و بازار لوازم التحریر ایرانی اسلامی در قبضه اقلام خارجی گرفتار شده است.
 
صفر سهم الگوهای اسلامی در نمایشگاه پاییزه  
در همین راستا نمایشگاهی با هدف تامین کالا و تنظیم بازار ایام بازگشایی مدارس در محل نمایشگاه های بین المللی زاهدان با اولویت عرضه اقلام پرمصرف این ایام با قیمت گذاری حداقل 10 الی 15 درصد پایین تر از قیمت بازار شامل کیف و کفش، پوشاک، لوازم التحریر و ....  بازگشایی شد که سهم عرضه و فروش لوازم التحریر ایرانی در آن تقریبا هیچ بود به گونه ای که حتی یک غرفه هم برای عرضه لوازم التحریر ایرانی در نظر گرفته نشده بود و بازار لوازم التحریر در انحصار اقلام خارجی و چینی بود و این اقدام در پی غفلت مسئولان فرهنگی و عدم نظارت از سوی مسئولان مربوطه دانش آموزان امروز را با دنیایی از لوازم التحریرهای رنگارنگ خارجی مواجه کرده که انتخاب یک دفتر یا مداد برایشان سخت است.
 


  گرایش به فرهنگ بیگانه حاصل کم کاری متولیان فرهنگی است
میرشهرکی یکی از شهروندان زاهدانی که برای خرید لوازم التحریر دو فرزندش به نمایشگاه پاییزه مراجعه کرده بود در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون ضمن گلایه از عرضه اقلام گران قیمت در این مکان اظهار کرد: قرار بود در این نمایشگاه اقلام ضروری با تخفیفات 15 درصدی همراه باشد همان گونه که مشاهده می کنید یک کیف مدرسه دانش آموز دبستانی از 45 هزار تومان شروع و به 95 هزار تومان خاتمه می یابد؛ از سوی دیگر تمام تصاویر حک شده بر روی این اقلام به ویژه کیف، دفتر و خط کش ها از انیمیشن ها و اسطوره های خارجی هستند که این روزها الگوی فرزندان ما شده اند.
وی ادامه داد: این ضعف به مسئولان فرهنگی جامعه بر می گردد؛ کسانی که اجازه تولید و یا واردات اقلام مشابه خارجی را می دهند که از یک سو بیکاری جوانان و تعطیلی کارخانجات داخل را رقم می زند و از سوی دیگر به جای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی و الگو پذیری از اسطوره های ایرانی فرزندان ما باید هویت خود را با انیمیشن و اسطوره های خارجی وفق دهند.
 
این شهروند نبود یک غرفه خاص لوازم التحریر ایرانی اسلامی را ضعف بزرگ مسئولان در استان عنوان کرد و گفت: در سالن شماره یک و دو این نمایشگاه حتی یک فروشنده اقدام به فروش لوازم التحریر ایرانی نکرده است و به ندرت می توان در بین اقلام پررنگ و لعاب خارجی یک دفتر ایرانی اسلامی پیدا کرد؛ این درحالی است که وقتی از فروشندگان جویا می شویم گران بودن تولیدات داخل را بهانه کرده و می گویند استقبال دانش آموزان و خانواده ها از اقلام ایرانی کمرنگ است و ما با فروش آنها ضرر می کنیم.
 
بازار لوازم التحریر جولانگاه لوازم غربی شده است
یکی دیگر از شهروندان در محل نمایشگاه های بین المللی زاهدان در گفت وگو با عصرهامون اظهار کرد: بازار لوازم التحریر جولانگاه لوازم غربی شده است و بیش از ۸۰ درصد لوازم‌التحریر های موجود از مداد تراش گرفته تا دفتر و جامدادی همه مزین به تصاویر کارتون‌های خارجی هستند.
 
وی گفت: این معضل امروز در بساط دست فروشان و تمام فروشگاه های سطح شهر هم مشاهده می شود، وقتی مسئولان از تولیدات داخل و اسطوره های ایرانی حمایت نمی کنند از دانش آموزی که از ابتدای ورود به مدرسه و قبل از آن هم با پخش سریال هایی که تمام آنها با شخصیت های کارتنی خارجی است، آشنایی پیدا می کند چه انتظاری می توان داشت.
این بانوی زاهدانی در ادامه گران بودن قیمت لوازم تحریر ایرانی را یک معضل دانست و خاطر نشان کرد: اگر قرار بر حمایت از تولیدات داخلی است تولیدکنندگان باید محصولات با کیفیت و تنوع و همچنین ارزان قیمت در اختیار مردم قرار دهند تا مردم به سمت خریداری از این کالاها سوق پیدا کنند.
یکی دیگر از شهروندان هم با صراحت بیان کرد: اینکه امروز فرزندان ما در انتخاب خود از شخصیت های خارجی تبعیت دارند جوابش نزد والدین نیست به سراغ مسئولین بروید بگویید چگونه این کالاها وارد بازار شده و چرا جلوی آن گرفته نمی‌شود.
 
  در ادامه این گزارش خبرنگار عصرهامون به سراغ چند تن از غرفه داران رفت و عدم عرضه لوازم التحریر ایرانی در غرفه ها را از آنان جویا شد.
 
قیمت لوازم التحریر ایرانی بسیار بالا است
یکی از غرفه داران که نخواست نام و تصویری از وی فاش شود در گفت وگو با عصرهامون بیان کرد: قیمت لوازم التحریر ایرانی بسیار بالا است و خانواده ها از آن استقبال نمی کنند امروز همه به دنبال خرید جنس ارزان قیمت هستند که نیاز آنها هم با لوازم التحریر چینی که در بساط همه غرفه داران می بینید، برطرف می شود. لزومی ندارد وقتی استقبال والدین و دانش آموزان از اجناس چینی است فروشندگان به خود ضرر وارد کنند و جنسی را در معرض فروش قرار دهند که مشتری ندارد.
 
  یکی دیگر از فروشندگان هم در این خصوص گفت: فروش کالاهایی با نام ایرانی در بین انبوهی از کالاهای خارجی بسیار سخت و دشوار است زیرا مردم به دنبال جنس ارزان هستند.
وی ادامه داد: از آنجایی که قیمت لوازم التحریر امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است اقبال مردم به لوازم التحریر ایرانی کم است زیرا قیمت آنها از اجناس خارجی و چینی بالاتر است.
 
وی علت استقبال دانش آموزان از اسطوره های خارجی حک شده بر روی اقلام ضروری مدرسه را این گونه وصف کرد که طرح و رنگ های متنوع در لوازم التحریر خارجی بسیار زیاد است در این راستا باید مسئولان محصولاتی با طرح و نقش‌های مورد پسند کودکان ایرانی وارد بازار کنند تا فرزندان این ملت با اسطوره های ایرانی آشنایی پیدا کنند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۶۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی هیات‌های تجاری قطر و ترکیه از توانمندی صادراتی دانش بنیانها

به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری همزمان با برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴)، توانمندی های صادراتی فناوران فعال در شرکت های دانش‌بنیان ایرانی را در معرض دید بازدیدکنندگان خارجی قرار داده است.

این نمایشگاه بزرگترین رویداد تجاری در ایران است که به منظور ارتباط با بازارهای بین‌المللی و معرفی توانمندی‌های صادراتی صنایع ایران برگزار می‌شود و رویداد فرصتی استثنایی برای تولیدکنندگان داخلی فراهم می‌کند تا محصولات خود را به تجار و بازرگانان بین‌المللی معرفی کنند و به این ترتیب، ظرفیت‌های خالی کارخانه‌ها را پر کرده و به سمت افزایش صادرات حرکت کنند.

آی‌هیت نیز به عنوان یک پل ارتباطی میان تولیدکنندگان ایرانی و بازرگانان خارجی میزبان بازدید کنندگان است و امکان برقراری تعاملات تجاری و شبکه‌سازی را فراهم می‌کند.

حدود ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور ایرانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حاضر هستند و دستاوردهای خود را به بازدیدکنندگان خارجی ارائه می‌دهند.

همچنین طی پنج روز برگزاری این نمایشگاه که از روز شنبه در محل دائمی نمایشگاه های بین‌المللی تهران آغاز شده، شاهد جلسات اختصاصی B۲B بین بازدیدکنندگان خارجی و شرکت‌های ایرانی، گردهمایی‌های صنعت محور با بازدیدکنندگان خارجی، تورهای تخصصی داخل نمایشگاه برای بازدیدکنندگان خارجی، معرفی دسته محصولات منتخب ایران، معرفی محصولات منتخب صنایع پزشکی، ارائه خدمات مشاوره در طول برگزاری نمایشگاه، دسترسی به نرم افزار اختصاصی، دسترسی به مترجم و سایر موارد ارائه نیز خواهیم بود.

امروز در روز دوم این نمایشگاه هیأت تجاری قطر و ترکیه‌ به منظور گسترش ارتباطات تجاری و اقتصادی از آی هیت بازدید کردند. هیئت‌های مذکور از محصولات و دستاوردهای شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های مختلف از ۱۵ گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساختمان و خدمات فنی‌مهندسی، پتروشیمی، صنایع خلاق از جمله انیمیشن، بازی و …بازدید کردند.

معاون وزیر صنایع قطر طی نشستی در حاشیه این بازدید دستاوردهای دانش‌بنیان ایرانی را در بالاترین سطح فناوری دانست و آمادگی قطر را جهت انعقاد قراردادهای تجاری با ایران اعلام کرد.

رییس اتاق بازرگانی ترکیه هم حین بازدید از آی‌هیت شگفت‌زدگی خود را از کیفیت محصولات ایرانی بیان کرد و افزود: در حال حاضر کشور ما در حال انجام فعالیت‌هایی در زمینه تولید محصولات دفاعی است ولی ایران این مراحل را به بهترین شکل ممکن به اتمام رسانده است.

وی اظهار کرد: دوست داریم با ایران در تمام زمینه‌ها تجارت ‌داشته باشیم.

کد خبر 6091093 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • بیانیه حزب التحریر درباره بازداشت‌های اعضایش توسط طالبان
  • تولید یک میلیون تن چغندرقند در مزارع استان کرمانشاه
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • شگفتی هیات‌های تجاری قطر و ترکیه از توانمندی صادراتی دانش بنیانها
  • پتانسیل بازار آفریقا برای خودروهای اقتصادی سایپا
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!